Stichting Hofje 21e Eeuw

opdrachtgever Stichting Hofje 21e Eeuw

jaar 2001

plaats Amsterdam


Onderzoek naar materiaal- en kleurgebruik gevel hofje IJburg (ouderenzorg).

De Stichting Hofje 21e Eeuw is momenteel betrokken bij het ontwerp van het Henriëtte Hofje op IJburg. De doelstelling van de Stichting bij het verwezenlijken van het Henriëtte Hofje is om zelfstandige woningen voor ouderen vanaf 65 jaar te creëren. De bouwvorm, organisatie en beheer van het Hofje zijn erop gericht om de onderlinge saamhorigheid tussen de bewoners te bevorderen. Het Hofje dient een uitnodigende, innemende en vrolijke uitstraling te hebben.

In het schetsontwerp hebben de architecten de buitengevel van het Hofje uitgevoerd in een grijs-zwart graniet. De Stichting is van mening dat dit niet de meest geschikte combinatie van kleur- en materiaalgebruik is voor de doelgroep en dat deze combinatie niet het vrolijke, innemende karakter van het hofje zal bevorderen.